Je wijnkelder inrichten: 3 belangrijke factoren die het resultaat beïnvloeden

Heb je enkele lekkere wijntjes in je persoonlijke wijncollectie? Voorkom dan dat deze prachtwijnen hun smaak en waarde verliezen door de correcte opslag. Uw wijnkelder correct inrichten vormt hier een echte meerwaarde. Neem daarom de volgende 3 belangrijke factoren in acht.

Je wijnkelder inrichten: Waar moet je op letten?

De kwaliteit van je wijn wordt voornamelijk bepaald door de volgende drie factoren:
  1. De vochtigheidsgraad in je wijnkelder
  2. Het licht in de wijnkelder
  3. De gemiddelde temperatuur in de wijnkelder

Wat zijn de ideale waarden?

Vochtigheidsgraad van uw wijnkelder

Tijdens het inrichten van uw wijnkelder in het controleren van de vochtigheidsgraad een belangrijke parameter. Zo schommelt de ideale vochtigheidsgraad om wijn te bewaren rond de 70%. U denkt ongetwijfeld, is dit niet te vochtig? Deze vochtige omgeving zorgt ervoor dat de kurk niet zal uitdrogen zonder dat de kurk van de fles zal beschimmelen (door een te vochtige omgeving).

De temperatuur van uw wijnkelder

Een tweede belangrijke factor is de temperatuur van uw wijnkelder. Bij het inrichten van uw wijnkelder in het belangrijk om ook de temperatuur op een zo constant mogelijk niveau te behouden. Zo streeft u in een optimale situatie naar een temperatuur tussen de 10 en 14 graden. Door de juiste klimatisatietechnieken garandeert u een constant resultaat gedurende het hele jaar door. Zo blijft de kwaliteit van uw wijn steeds gewaarborgd.

Het licht in uw wijnkelder

Een derde belangrijke factor is de keuze van de juiste verlichting. Bepaalde verlichtingen (zoals bijvoorbeeld TL-verlichting) kunnen schadelijke gevolgen hebben voor uw wijn. Anno 2014 bestaan er verschillende verlichtingsmogelijkheden die geen schade veroorzaken en uw dierbare wijncollectie in tact houden. Probeer alvast hevig kunstlicht te vermijden en voorzie wat sfeerverlichting of bij ga bij voorkeur voor een zo donker mogelijke ruimte.

Geen plaats voor een volledige wijnkelder? Kies voor een wijnkast

Zijn uw wijnambities toch iets gematigder? Dan is de keuze voor een wijnkast een uitstekend alternatief. Wijnkasten zijn prijs-kwaliteit een goede optie voor het bewaren van uw wijn. Voor zowel rode als witte wijn is een wijnkast perfect inzitbaar dankzij de verschillende temperatuurzones. Een wijnkast vind je al vanaf 50 tot meer dan 100 flessen.

Bekijk zeker ons aanbod wijnkasten tegen sterk verlaagde prijzen (zolang de voorraad strekt)

Tagged with: , , , ,
Posted in Wijnkelder